söndag, september 02, 2007

Absolut sista sommardagen i parken


Det blåser och är regnblött i luften och marken. Mathilde behöver i alla fall röra på sig, så det blir en skön vända runt Strömmen och ett stopp i Folkparkens lekplats. Mathildes favoritplats här i Norrköping, förutom hennes rum hemma och dagis.
Sommaren är slut. Folkparkens kiosk har stängt för säsongen. Vi minns glassarna vi köpte här förra veckan och tänker att det blir inte mer glass i den här parken. När säsongen börjar igen nästa gång bor vi inte kvar här i Norrköping :-(

I går, lördag, blev en lång dag i kyrkan. Församlingen hade öppet hus och några främlingar tittade in. Det var roligt. Men vi blev trötta! Vi var redan trötta när vi kom dit på morgonen eftersom Mathilde hade haft en lite orolig natt med mardrömmar, eller nåt.
Det var också en vemodig dag, på sätt och vis. 1 september börjar en ny fas i mitt liv. Jag är inte längre församlingspastor i Norrköpings Adventkyrka. Nu ska jag jobba med text, redigering och översättning för hela slanten. Men vi blir kvar i Norrköping året ut.

Inga kommentarer: