lördag, september 15, 2007

Avslutning


Så har vi haft vårt sista möte för den här gången. Här är hela svenska pastorskåren samlad (på när Karin och Mariuzs Wieczorek, som väntar tillökning, och Audrey Andersson som tråkigt nog var tvungen att stanna på unionskontoret för att förbereda samfundsstyrelsens möte om ett par veckor). Vi har haft härliga dagar här. Sabbaten var underbar, varm och solig. Det var också lite längre pauser mellan mötena, så ville man, kunde man ta en del promenader.

Sabbatens gudstjänst med en av generalkonferensens vice föreståndare var mycket givande. Kärleken till Jesus är det som driver oss i arbetet, vår innersta identitet, med utgångspunkt i Johannes 21 där Jesus frågar Petrus om han älskar honom. Strategiska planer, fulländade teologiska kunskaper, allt är sekundärt till kärleken till Jesus. Predikan kan du läsa på www.ted-adventist.org/epc.

På eftermiddagen var det dags för sessioner om arbetet bland barn och ungdomar i TED. Mycket intressanta resultat av den ValueGenesis undersökning som gjorts i divisionen (och i Sverige). Men mer om dessa resultat (som du också kan läsa på länken ovan) i Missionären då vi också presenterar de resultat som är specifika för Sverige.

K.I.D. (Kids In Discipleship - ett annat namn på svenska är valt, men kommer inte ihåg nu) fick en mycket fin presentation på eftermiddagen. Det ska bli spännande att se om denna barnverksamhet också kan komma och passa i Sverige. En barnverksamhet som överstiger generationsgränserna och bygger enhet i församlingen.

Kvällen avslutades med avslutningsord av Bertil Wiklander, divisionsordförande. Alla unionsledare och divisionens personal överraskade med en kör som du ser på bild här som avslutning.

Nu ska vi sova gott en sista natt här, äta frukost kl 06.30 och åka buss till flygplatsen kl 08.00. Sedan flyger vi i olika grupper hemåt Sverige.

Det har varit välsignade dagar här och jag är övertygad om att våra församlingar och medlemmar hemma i Sverige ska få nytta och glädje av den inspiration som våra pastorer hämtat här.

Inga kommentarer: