tisdag, september 11, 2007

Ny pastorsrepresentant vald


Det svenska pastorsmötet avslutas till lunchen och under vårt möte har Bobby, vår nya missionsföreståndare, presenterat sig och lite hur han tänker kring sitt nya arbete. Tyvärr kommer vi inte att se mycket av honom i Sverige förrän framåt årsskiftet. Det som mest kommer att uppta hans tid som missionsföreståndare under hösten sker på Adventistsamfundets möten inom generalkonferensen och divisionen på orter utanför Sverige. Jag tror att vi pastorer alla ser fram emot att Bobby med familj flyttar till Sverige och att vi får närmare till samarbete och samtal till nyåret.
Pastorerna har också samtalat om uppföljningen av 100/500. Vi vill gärna veta vad våra nya medlemmar tänker omkring sitt beslut att döpa sig, att bli medlemmar i församlingen och hur de ser på sin framtid i församlingen. Vad ska vi lägga vår energi på i arbetet framöver för att tankarna bakom 100/500 ska bära frukt i fortsättningen också? Vad är viktigt att tänka på i våra församlingar för att vi även i fortsättningen ska få se nya människor ta ställning för Kristus och församlingen och låta döpa sig?
Pastorerna valde också en ny pastorsrepresentant i samfundsstyrelsen som ska efterträda mig (Rainer) nu när jag fått nya uppgifter i samfundet. Hans Gille valdes till ny representant och Ann-Christin Käller valdes till hans ersättare.
Många andra saker dryftades också, men utrymmet och tiden här räcker inte för det. Under eftermiddagen ska bibelstudiets redaktionskommitté träffas. Vi ska också ha en informell samling bland oss svenska pastorer kring frågor om framtiden, samfundets enhet och inriktning när det gäller evangelisation och teologi. Allt sånt som pastorer tycker om att prata om när vi träffas...

Inga kommentarer: