tisdag, september 11, 2007

Morgonstund


Konferenscentret DeBron, utanför samhället Dalfsen, är fantastiskt vackert. Det är små låga längor med halklädda tak där man försökt bevara den rustika och gamla byggnadsstilen på utsidan, med små inslag av moderna glasväggar. Men byggnaderna rymmer toppmoderna utrymmen som matsalar och samlingssalar och auditorier. Byggnaderna är liksom nedgrävda under marknivå, för att rymma dessa utrymmen. Så utifrån ser allt nästan ut som en liten bongård från 1800-talet. På bilden ovan är ett litet torg med ett litet café och giftshop, huvudentrén till matsalen ser ni bakom trädkvistarna till höger i bild.

Holland utan kanaler är svårt att tänka sig. Precis längs konferensanläggningen ligger denna kanal. Solen håller på att gå upp. Ängarna omkring oss är gröna och frodiga och man kan lätt dagdrömma sig bort under mötena genom att titta ut genom fönstren och se korna ströva omkring på andra sidan kanalen.

Det holländska frukostbordet dignar av godsaker och sötsaker. Maten är överhuvudtaget väldigt vällagad och god på det här stället. Hit åker vi gärna fler gånger...

Inga kommentarer: